men …

E-böcker     |     Hemsidor

 

Bokförlaget Fyra Krumelurer är ett avslutat kapitel idag men här finns fortfarande hjälp att få med både lektörstjänster men också med att skapa e-böcker från de manuskript du har liggande i byrålådan! Vill du ha hjälp med att öppna ett fönster mot omvärlden (hemsidor) så går även det bra.

Vill du ha personlig hjälp med något av ovanstående så får du denna av Anders Dahlgren, pensionär idag och med utbildning och ett långt förflutet inom IT-världen samt förläggande – under senaste decenniet i huvudsak som redaktör för Mediterranean Poetry.

Anders Dahlgren
 
Anders Dahlgren
 


 
 
 
 
E-böcker

Är din högt skattade poesibok slutsåld? Upplever du en närmast Sisyfus-liknande situation när du försöker övertyga din förläggare eller kanske närmar dig något nytt förlag med en önskan om att få din bok tryckt igen.

Om det inte finns något frågetecken kring upphovsrätten kan du naturligtvis trycka boken själv. Ja, ta det ursprungliga manuskriptet ur din byrålåda och gå någonstans där de kan hjälpa dig att skriva ut en ny, kanske en uppdaterad version. Print-on-demand är, som bekant, populärt idag men kan vara ganska dyrt, särskilt om man vill skriva ut mindre upplagor.

Ett alternativ är att skapa en e-bok av ditt manuskript. Det är enkelt att göra på flera webbplatser – sök exempelvis på: skapa e-bok gratis / free e-book creator. Det finns mycket att läsa och begrunda, inte minst, om det verkligen är “gratis”?

Om du har frågor angående e-böcker och kanske vill ha lite hjälp med att skapa en e-bok av ditt ursprungliga manuskript, använd då denna adress: ebok@fyrakrumelurer.se. Men NEJ, det är inte GRATIS! Om vi kommer till en överenskommelse och du vill att vi ska hjälpa dig att skapa din e-bok kommer det att kosta dig en liten summa.

Sälja e-boken kan du exempelvis göra från din egen webbplats / sociala medier eller varför inte bara bifoga e-boken i ett e-postmeddelande till en vän som vill “stödja” ditt arbete.

P. S. Vi skapar INTE e-böcker med stöd för DRM (lösenordsskydd) se diskussion om DRM och “Social DRM” på internet …
  
 
 
 
Hemsidor

Att förstå ord som: “blogg, hemsida, html, html5, php, flash” är inte lätt men inte heller nödvändigt om man bara kan ta till sig den mest grundläggande informationen för att komma igång på ett socialt nätverk eller med sitt bloggande eller kanske ha en egen hemsida. Men redan där är det många som tycker att det verkar vara så krångligt: “Skapa användarkonto, välja lösenord, uppge än det ena eller andra” att man drar sig för att börja denna resa.

För dig som känner lust att öppna ett fönster mot omvärlden men på en och samma gång känner att det blir ett enda virrvarr när du försöker orientera dig bland de möjligheter som står till buds idag hoppas och tror jag att jag ska kunna hjälpa dig. Jag har under årens lopp skapat många hemsidor, satt upp många CMS:er (Content Managment Systems), kört webbservrar, hjälpt personer med deras datorer, skrivare, mobiler, “plattor”, tv-installationer och mycket annat.

Ser jag att dina önskemål kan lösas utan min hjälp berättar jag det utan några kostnader. Är projektet för omfattande berättar jag det. Men för er andra kan jag kanske vara till hjälp. Ta då kontakt med mig via denna mailadress: hemsida@fyrakrumelurer.se så ser jag till att skapa en lösning som du blir nöjd med.

 

En handfull av de hemsidor jag har skapat under åren …
 

Mediterranean PoetryMediterranean Poetry (aktiv hemsida): En engelskspråkig sajt ägnad poesi som speglar Medelhavsvärlden. Redaktören berättar bland annat följande på hemsidan:

Anyone who have been travelling to the Mediterranean and the countries bordering the famous Sea have most certainly been in “danger” of falling in love with the people, culture, art, film, food, music, atmosphere and not the least – the literature which tries to describe the feelings the wind and sea evokes!

Our idea with this site is to be able to share our fascination of this world with others and let it be a place where one may read poems/short texts created by poets/authors that live (have lived/travelled) around these waters and, through their literary efforts, have captured the very essence of the Mediterranean world!


Zolbiets KennelZolbiets Kennel (aktiv hemsida): Kennel för svarta dvärg- och toypudlar. Ägaren berättar bland annat följande på hemsidan:

Hej, jag och min fru bor i Lindome, ca 2 mil söder och Göteborg, tillsammans med våra tre hundar. Med skogen inpå knutarna tillbringar vi mycket tid bland svamp och bär.

Utställning är ett av mina stora intressen och för närvarande har jag en av mina hundar i farten, Zalza. Vi tränar kantarellsök och lydnad vilket är Azties och Zalzas stora intresse.

Vi har en liten uppfödning av toy- och dvärgpudel, ca en kull om året.

Valparna växer upp inomhus tillsammans med familj och barn. De får tidigt lära sig oljud från olika saker i hemmet, ex. klippmaskinen. Vi börjar klippa valparna vid tre veckors ålder. När öronen är utvecklade så tränar vi även att plocka i dom och klippa klor.

Valparna är avmaskade, chippade, vaccinerade, veterinärbesiktigade och registrerade i SKK vid leverans.

Våra tikar är PRCD-testade för pra och ögonlysta u.a. partella status u.a.


Fidelings KennelFidelings Kennel (aktiv hemsida): Kennel för aprikos och röd toy- och dvärgpudel. Ägaren berättar bland annat följande på hemsidan:

Välkommen till Fidelings kennel. Kenneln startades i dec 2012. Jag som har kenneln heter Ingela Dahlgren och har haft pudel sedan sent 80-tal.

Nu förverkligar jag en dröm som jag haft under många år, att bygga upp en kennel med aprikosa/röda pudlar i de minsta storlekarna. Uppfödningen sker i liten skala i hemmiljö.

Kenneln följer SKK:s regler och avtal.


Drama - Daniel DahlgrenDrama – Daniel Dahlgren: Här kunde man lyssna på fantastisk musik skapade och inspelade av Daniel Dahlgren från Göteborg.


Obelus - B & B i RomObelus – B & B i Rom: Ett toppenställe att bo några nätter på då vi besökte Rom närmast regelbundet under ett antal år.

Från boendet hade man en kort promenad till allt man ville se och uppleva – ja och det var ju förstås allt! Men Rom (den gamla, centrala kärnan) är faktiskt inte större än att man kunde vandra från den ena delen av staden till den andra och tillbaka till Obelus på en och samma dag. Ja, förstås via många caféer och restauranger!


Alfio - Blog från Rom av Lina DahlgrenAlfio – Blog från Rom av Lina Dahlgren som skrev verkligt underhållande och intressanta vardagsbetraktelser från den eviga staden. Många besökare på bloggen som hos Alfio kunde hämta inspiration och tips inför stundande besök i Rom!


 
Hör av dig – jag hjälper dig att öppna ett fönster mot omvärlden!